Saturday, 13 August 2011

lelaki,lelaki dan tiada lagi lelaki itu..

entry aku kali ni bukan niat untuk tujukan pada sape2 n bukan untuk salahkan sape2 tapi just utk share something yg pernah kite rase and pernah kite alami... 




     hmm..lelaki...pada aku perangai diorang mmg susah kite nak ramal,nak teka,nak faham dan sgt2 susah utk kite nk kawal.. hmm.aku just nk share citer aku ni..tak perlu la tahu bile tahunnye, ape tarikhnye dan bile berlakunya semua citer aku ni..pada aku semua ni dah lame and dah bearabad (maybe)..
     
     hmm..hati aku pernah hncur rase disebabkn seorang lelaki...sakitnye sgt2 sakit pada aku..mmg rase cam nk nak mati..aku rase mcm itu lah penghujung hidup aku..rase mcm dah nk kiamat...
bayangkanlah..bila kita sayang  sgt pada seseorang tu n setia mcm nk mati tp last2 dia berpaling tadah..mmg sakit kan? rase mcm diri ni  kecik la plak..tah ape kurangnye..tah ape bezanyanya..tah ape dosenya..


    pada aku lelaki tersebut sgt2 tidak berperikemanusiaan sebab tinggalkan aku dan pergi kat perempuan lain..aku dah pilih dia utk hidup aku dan reject yg lainnya..tapi die?rupe2nye pilih yg lain utk hidup die..


    betapa berkorbannya aku sebab pilih dia utk jadi pembimbing hidup aku... betapa syg nye aku kat die bergunung2...byk laut..tapi syg die utk aku last2 nye tinggal sekecik seekor semut..
seingat aku,,setiap hari pasti bergaduh..hal kecik..salah yg kecik,,pasti aku kena marah n dia terus takkan contact aku... betul ke tu caranya? aku rase cam digantung.. kadang2 mmg lame die tak contact aku...alasannye problem..bizi...serabut dan mcm2 lagi..aku cube utk faham walaupun kdg2 payah utk aku faham sbb aku terlalu rindukan dia... demi syg,,aku try utk faham..


and smpai la satu hari tu..aku tau yg dia dah curang dgn aku..semua tu pengakuan dari perempuan tu sendiri.. time aku tau tu,,Ya Allah,,,pada aku kaki aku dah tak menapak lagi... aku rase hidup aku penghujungnya smpai situ je.. korang tau tak ape alasan lelaki tersebut..? die salahkan perngai aku,,,n die still tak mgaku hbgn die ngn perempuan tersebut...fine laa,,,klu btl la perangai aku ni teruk..takpe..tp klu lelaki tersebut btl2 sygkn aku die pasti still dgn aku lg..n syg aku mcm dulu lg...bkn aku curang dgn die pun...shittt la..korang tau tak...aku menangis siang malam..aku rase macam org giler..org mereng..aku cube utk bgn.bangkit tapi mmg payah..kwn2 aku byk kuatkn aku..marah aku n bgnkn aku.. aku cube cari kegembiraan,cube utk bgn  tp susahnye Allah je yg tau...kalau la lelaki tu tahu n faham ape yg aku rase...pasti dia tahu betapa seksanya hidup aku..


pada aku time tu dunia sgt2 kejam sbb segala2nya mengingatkan aku tentang die..segalanya2...semua mcm mengejek2 aku.. sampai satu tahap...aku cam dah putus asa dgn hidup aku..keje aku  menangis,,menangis dan menangis..


time tu aku rase nk lari n pegi kat die n tny kenapa,kenapa dan kenapa... shitt.. time tu jgk aku dah tak percaya pd mane2 lelaki.. kau mmg jahat..


selepa kejadian tu aku masih bodoh dan terlalu bodoh..masih still merayu dan merayu just utk bersama dia..bodohnya lah aku...shitt...mmg btl2 bodoh... n one day die trime aku semula dlm hidup n explain kat aku why die bersama perempuan tu...n pada aku alsan tersebut lgsg tak rasional..no n no..disebabkn aku terlalu syg kn die..mcm nk mati...aku tetap terima semua tu dgn hati yg btl2 terbuke.. aku terime die semula dgn penuh khilafnya aku...syg die sepenuh hati..mcm nk mati..oh...pade aku die la sgale2nye..


 tapi..semua tu just utk mase yg singkat...angan2 utk bersama die semule rupe2 utk mase yg singkat sahaja... betapa tak logiknye akal lelaki tersebut.. salah aku yg sikit tu je die perbesarkan n tak contact aku lgsg...Ya Allah..aku bukan curang ngn dia..kalau betul la die syg aku die takkn hukum aku smpai camtu sekali...tgk aku..aku tak hukum die lgsg bile die kantoi curang dgn aku..bile die bizi dgn hidup die n mcm2 lagilah..aku terime je semua nya..tp time akuu...ni yg aku dpt..aku sedih sgt...ckp jela...dah ade yg lain menyerikn hidup die..sng citer kn..aku terima dan aku boleh move on..


 tapi masalh nye...die ni lelaki yg langsung tak pandai utk berterus terang..yg die pandai adalah GANTUNG aku...well..maybe pada die GANTUNG tu bagus.. perlu ke aku pegang lg dgn janji2 manis die..perlu ke?harus ke?patut ke?so..gantungla smpi hati lelaki tersebut puas...gantunglah..
Allah itu maha adil...aku tak kesah...if he doesn't love me, its okay then..and I'm not going to beg any man to be with me...terima kasih je aku mampu ucapkan..


dan sekarang utk abad ini...binalah hidup dgn sesuatu yg baru..kecapi dan kejarlah bahagia bersama org yg btl2 sygkn kita..tapi kena beringat jgk....langit tak selalunye indah k... tp at least kite perlu mencube.. rite...? perlu la sentiase berjage...moge2..pisang tak berbuah sejuta kali..


-sia sia aku cinta kau
-sia sia aku setia pada kau
-sia sia aku percayakan kau
.....BERIBU SESALAN......

THANKK FOR READING THIS,,,,






love.live.laugh

3 comments:

→cik mOmey← said...

entry taley panjang lagi ?? hehehe..

<--paie--> said...

boleh..t nk karang pnjg ag

Aien Shahbudin said...

sape dimaksudkan ni??byok ngat jantan..xtaw mne..hahah