Wednesday, 10 August 2011

tired to be strong....


Pernah tak korang rase korang dah letih tok jadi kuat?dah letih tok pure2 masih kuat? Dah letih tok tabah,dah letih tok cekal dan letih tok sabar..
Truly,,Sekarang ni tu semua la yang aku rase..

Down,,Down dan Down…serius kali ni aku rase down sgt2..down yg dah sampai tahap paling maximum sekali..

Tadi aku call mak aku.. aku memang tak boleh nak dengar suare mak aku..serius.. mule2 borak dengan mak cool lagi..relak je dulu pastu samapi satu tahap tu aku dah tak boleh cover lagi sedih aku..so aku terus menangis teresak2..mak aku diam je..niat aku bukan nak mak aku susah hati fikir pasal aku..tapi aku nak mak aku tau yang aku rindu sangat kat die..sangat2..aku tau hati mak aku risau..mak aku suruh tido n jgn piker pape lagi..ni la yang aku mengadu kat mak aku sambil nangis2:

Mak.. adik letih..adik dah tak larat lagi..adik nak balik jumpe mak..adik letih hari2 keje kat wad,,nak kejar macam2..adik tiap2 ari tido lewat..kadang sampai tak tido..adik berbuke ingat mak..

Lepas aku mengadu semua tu sambil teresak2..mak aku diam..mak aku just mampu cakap yg tak lame lagi dah nak balik..sabar..tggu je.. mak aku suruh aku rehat dulu..tido..tenangkan fikiran,,lagi la aku menangis..
    Hmm..kadang2 sampai 1 tahap tu hati aku,perasaan aku,badan aku dah tak mampu nak kuat lagi.. letih..dalam kepala aku fikir,,nape jadi student susah sgt?knape susah?knape payah?
Bayangkanlah..

1) aku setiap hari tido lewat tok ciapkan case study aku
2) aku kadang2 sampai tak tido tok siapkan case stdy aku..sedar2 dah  pagi n then terus pegi kerja
3) bila kat ward..macam2 kerja aku kena buat..totally..memang mcm2..
4) pastu,aku kena kejar procedure tok penuhkan cross n contact hour aku..mmg kena kejar n kena usaha..
5) kadang2..truly..aku tidor dalam tandas bila aku kerja pagi.. kdg2 smpai 20 minit..kat tandas jela tempat aku ponteng kerja sekejap tok hilangkan letih n mengantok aku..bukan tndas ward tapi tandas  kat lobby yg bersih tu..
6) dah ramai yang tegur mate aku ni bengkak…sgt bengkak..aku just jawab..biase la kak..tak cukup tido..kadang2 aku tutup mate aku yg bengkak ni dgn make up..tp nmpk jgk..bile aku sepuluh kali menguap time keje..mmg nmpk sgt la tak cukup tidonye..
7) kpale aku kdg2 rase sakit sgt..mybe disebabkn tak cukup tido..memang mencengkam kepala otak aku ni..


hmm..betapa susahnye tok jadi seorang student nurse..pada aku memang susah..tp abang and abah aku selalu pesan.
”semua belajar susah..takdek yg senang”

Yang aku mampu buat berdoa dan teruskan usaha aku.. Aku yakih Allah tau usaha aku..dan Allah pasti bantu aku tok jadi lebih kuat.. hmm..

“SUCCESS COME EASY WHEN YOU STUDY HARD”
-DON’T FORGET TO PRAY=)






love.live.laugh

3 comments:

Aien Shahbudin said...

jangan nangis sayang...:'( kome xnak aok sedeyh...yer btul ayah aok ckp...blaja mmg susah...:'( xmow la ngis...sdeyh.... be strong my friend..i knew u can!! be strong sayang...kami kenal kamu siapa!!

→cik mOmey← said...

sabor jelaaa..dah tak lame nk balek...aku pon rindu ko weh..! hehe..chill lorr..:')

<--paie--> said...

terima kasih...tengah menghitung hari skang ni