Monday, 5 December 2011

ahad yang memenatkan dan berbaloi

Hari ahad (semalam) aku tetap keje..haha..even sebenarnye hari tu aku cuti..actually aku keje sbb nak cari procedure..aku tau risiko nye badan aku mesti letih nk mampuss sbb direct keje tanpa cuti.. demi cross aku gagahkan diri aku untuk kerja secara sukarela..akak2 staff nurse semua tnya aku.."kau kerja sukarela dik?maknenye kau tak cuti langsung ke dik?hihi..aku pun jwb lah..takpe la kak..nk penuhkan contact hour..mmg badan aku letih giler..aku pegi keje seawal 6 pagi tok mandikan baby kat nursery pastu dlm kol 7 pg terus masuk ICU tok sambung kerja..mmg letih..tapi alhamdulillah berkat aku sabar,ikhlas buat kerja n tekad akhirnye dpt jgk lah aku penuhkan ape yg aku idam kan..sekaligus aku dpt penuhkan contact hour yg berjumlah 6 cross..fuhh..lega aku..alhamdulillah..aku syukur sgt,,dlm sehari aku dh dpt 6 cross.. target aku tok 125 cross ke atas dah tercapai...tapi aku tetap nak usaha lagi and study tok hadap sister transfer cross...aku harap segalanya dipermudahkan..hmm,,aku selalu ingat pesan abah..
"bukan senang nak jadi senang...bukan susah nak jadi susah"
papepun...kena kuat okay FAIZAH HASIM....good luck..

love.live.laugh

3 comments:

a little less conversation said...

keje straight mmg letih badan..otak pun letih gak..sy pn da kt 2 mggu kena keje tanpa cuti..

<--paie--> said...

awk org kuat..mmg la..hehe

<--paie--> said...

awk org kuat..mmg la..hehe